ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM OTOMASYON LABORATUVARININ KURULMASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM OTOMASYON LABORATUVARININ KURULMASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Gönen Ticaret Odası tarafından TANAP-SEIP´e yapılan, okulumuzun yararlanıcı olduğu  "ENDÜSTRİYEL BAKIM ONARIM OTOMASYON LABORATUVARININ KURULMASIYLA ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ" projesi kabul edilmiş olup, 3 Eylül 2018 tarihinde C02/S/S/01091 nolu sözleşme imzalanmıştır.

23.11.2018 621

Projemiz :

GENEL HEDEF: 

Eğitimde yenilikçi teknolojileri kullanarak Mesleki eğitim ile kalkınma genel hedefimizdir. Mesleki eğitim kurumlarında çalışan eğiticilerin ve öğrencilerin niteliklerini arttırmak, günümüz teknolojilerine uygun şekilde mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak. Bölgemizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak; işsizlere meslek kazandırmak ve mevcut iş sahiplerinin uzmanlaşmasını sağlamak için endüstriyel kontrol otomasyon, eğitimi vermek.

 

ÖZEL HEDEFLER: 

1.ENDÜSTRİYEL KONTROL LABORATUVARI KURULUMU VE EĞİTİM VERİLMESİ 

Proje kapsamında Endüstriyel Kontrol-Otomasyon laboratuvarı kurulacak, öncelikle okulumuz öğretmenlerine eğitici eğitimleri verilecektir. Görünürlük faaliyetleri kapsamında yapılan duyurular neticesinde seçilecek olan en az 12 kursiyer/öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü modüler program çerçevesinde 64 saatlik "ENDÜSTRİYEL OTOMASYON SİSTEMLERİ GELİŞTİRME VE UYUM KURSU"  verilecektir. Eğitimler sonucu başarılı olan katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecektir.

 

2.KURULACAK OLAN LABORATUVAR ORTAMINDA YENİLİKÇİ YÖNTEMLERİN DAHA ETKİN KULLANILMASI

Mesleki Eğitimde yeni teknolojiler kullanılarak öğrenci/kursiyerleri araştırmacı, sorgulayıcı, çözüm odaklı, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmek. Ayrıca öğrenci/kursiyerleri geleneksel yöntemlerle verilen eğitimlerde oluşabilen iş kazaları, tehlikeli çalışma alanları, güvenlik ihlalleri gibi olumsuz etkilerden korumak. 

 

3.KALİFİYE PERSONEL YETİŞTİRMEK

İlçemizde yeni yöntem ve uygulamalar kullanarak piyasanın istediği mesleki becerilere sahip  endüstriyel otomasyon sistemleri, pnömatik, elektropnömatik, PLC konularında nitelikli eleman yetiştirmek. Sektörde çalışanlar için ise yenilikçi eğitim yaklaşımı ve güncel teknolojiler ile verilen eğitimlerde mesleki deneyim, bilgi, becerilerini geliştirip, daha donanımlı, kalifiye teknik personel modeli oluşturmak.

 

4.BÖLGESEL İSTİHDAMI ARTTIRMAK

İlçemiz sınırları içinde bulunan Bandırma Organize Sanayi, Gönen Karma Organize Sanayi ve Küçük Sanayi işletmelerinden gelen otomasyon sistemleri konusunda çözüm üretebilen teknik personel taleplerini karşılamak. 

Proje tanıtım broşürümüz için TIKLAYINIZ.

 

23-11-201823-11-201823-11-2018